Aziatische noedelsoep met scampi en inktvis

Ingrediënten

+/- 150 g sobanoedels
16 scampi’s
2-3 inktvisfilets in ringen
gesneden
200 ml rijstmelk of
kokosmelk
zakje sojascheuten
1/2 paksoi
750 ml groentebouillon
2 cm verse gember
verse peterselie
1 limoen
1 tl currypoeder, 1 el
gemberpoeder, 2 tl
paprikapoeder, snuifje
cayennepeper, 1/4 tl
chilivlokken, peper
(+snuifje curry, paprika en
gember voor de marinade)

Recept

Ontdooi de scampi’s en inktvis. Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal. Doe alles samen in een kom en voeg 2 el vissaus toe en gemberpoeder, currypoeder en paprikapoeder toe. Meng en zet apart.
Neem een pot en verhit er een scheut olijfolie in. Voeg het curry-, gember-, en paprikapoeder toe en bak even mee. Voeg de verse gember, die je in kleine blokjes gesneden hebt, toe en bak mee. Voeg vervolgens het snuifje cayennepeper en de chilivlokken toe.
Voeg nu meteen de scampi’s en inktvis toe en zorg dat de kruiden overal goed op zitten. Bak kort aan en kruid met een beetje peper. Voeg de vissaus en sojasaus toe. Giet nu meteen ook het water erbij en doe er het bouillonblokje bij. Breng aan de kook. Voeg dan de rijstmelk toe en wanneer het water opnieuw kookt, voeg je de sojascheuten toe. Als laatste voeg je de blaadjes paksoi toe. Laat alles een paar minuten goed doorkoken en zet het vuur dan lager zodat het ongeveer een halfuurtje nog kan pruttelen. Zorg dat er niet teveel vocht weg kookt. Proef en voeg eventueel nog wat extra sojasaus toe. Tijdens het intrekken van de soep, kook je de sobanoedels. Deze zijn meestal in ongeveer 4 minuten gaar.
Giet de noedels af, verdeel ze over de kommetjes en giet er een flinke schep soep overheen. Werk af met wat verse peterselie (of koriander, maar daar gaan mijn tenen van krullen, dus ik pas) en een beetje sap van de limoen.

In samenwerking met As Cooked By Ginger.

Deel dit artikel