Côte à l'os op de barbecue

Met een stevige, sappige côte à l’os van SAMENEENKOE leg je zowat het beste dat onze koe te bieden heeft op de barbecue. Het vetrandje dat rond het stuk tussenrib met bot zit, geeft extra veel smaak tijdens het grillen. Samen met heerlijk verse groenten en eventueel wat kruidige aardappeltjes zet je een eerlijke en smaakvolle grillmaaltijd op tafel. Het enige dat je dan nog nodig hebt, is de zon en een goed glas rode wijn. Plezier gegarandeerd!

Bereidingswijze: 

Kruid de côte à l’os langs beide zijden met peper van de molen en een snuifje grof zout. Druppel er ook een heel klein beetje olijfolie over en wrijf ze over het vlees. Opmerking: Gebruik een barbecuetang om het vlees op de rooster te leggen en het om te draaien. Prik er niet in.

Leg de côte à l’os op de rooster, vlak boven de gloeiende kolen. Schroei het vlees dicht langs beide zijden, tot het een goudbruin korstje krijgt. Reken een tiental minuutjes voor elke zijde. (Sluit tussendoor het deksel.) Hou er rekening mee dat de barbecue een temperatuur moet hebben van zo’n 220°C.

Draai de rooster of leg de stevige lap vlees vervolgens naast de kolen, zodat het niet kan verbranden. (Gebruik je een gasbarbecue, verlaag dan de temperatuur.) Reken een gaartijd van 15 à 20 minuten voor een rosé gebakken côte à l’os.

Controleer de garing van het vlees door er even op te drukken met je vinger. (Niet in prikken!) Hoe meer tegendruk je voelt, hoe gaarder het is. Bepaal zelf welke garing je verkiest.

Neem ten slotte het vlees van de barbecue en pak het in met aluminiumfolie. Draai de côte à l’os om, zodat de vleessappen zich opnieuw mooi kunnen verdelen. Leg het vlees op de rooster, weg van de houtskool (of op de gasbarbecue met verlaagde temperatuur).

Deel dit artikel