Quinoa met tonijn en olijven

Ingrediënten

150 g quinoa
1 blik tonijn in eigen nat
1 rode zoete puntpaprika
verse bieslook
10 groene olijven
1/2 komkommer
peper, zout


Dressing:
1 potje natuuryoghurt
sap van 1/2 citroen
peper, zout
verse bieslook
verse peterselie

Recept

Kook de quinoa gaar in groentebouillon zoals aangewezen op de verpakking en laat deze volledig afkoelen. Snijd de komkommer en de puntpaprika in kleine blokjes. Snijd de olijven in schijfjes en versnipper de verse bieslook. Voeg alle ingrediënten toe aan de afgekoelde quinoa. Voeg de tonijn toe en meng alles onder elkaar. Kruid met een beetje zout en stevig wat peper.
Voor de dressing meng je alle ingrediënten onder elkaar. Schep de quinoamengeling op je bord en giet er wat van de dressing overheen. Werk eventueel af met nog wat stengels verse bieslook.

In samenwerking met As Cooked By Ginger.

Deel dit artikel