REE | EEKHOORNTJESBROOD

Ingrediënten (4 pers.)

500 g reefilet
450 g broccoli
750 g bloemige aardappelen
200 g eekhoorntjesbrood
3 sjalotjes
1 teentje knoflook
200 ml wildfond
100 ml rode porto
50 ml room
1 kl honing
15 g maïzena
60 g boter
1 laurierblaadje
verse tijm
nootmuskaat
versgemalen zwarte peper
zout

Recept

Snijd de bloempjes van de helft van een broccoli en hou apart. Snijd
de rest van de broccoli en geschilde aardappelen in kleine stukjes.
Kook de broccoli met de aardappelen in gezouten water gaar. Giet af
en pureer met de room en een klontje boter en breng op smaak met
peper, zout en nootmuskaat.

Snijd het eekhoorntjesbrood in fijne plakjes en stoof kort in weinig olijfolie
met een teentje look en de sjalotjes.

Bak in dezelfde pan de reefilet in +- 4 min. Plaats in de oven op 150°
gedurende 5 min. Laat afgedekt rusten.

Blus het braadvocht met de wildfond en porto. Voeg de tijm, laurier en
honing toe. Laat zachtjes sudderen tot het voor de helft is ingekookt.
Voeg er enkele blokjes koude boter en de maïzena aan toe en roer tot
de gewenste dikte. Breng op smaak met peper en zout.

Blancheer de broccolibloempjes kort in gezouten water.
Schik de broccolipuree, de reefilet, champignons en broccolibloempjes
op een bord. Werk af met portosaus.

Deel dit artikel