Spaghetti al ragù

Ingrediënten

200-250 g spaghetti
250 g rundstoofvlees
2/3 dikke tomaten
1 flesje glutenvrij bier,
Brunehaut Tripel
2-3 tl mosterd
1 vleesbouillonblokje
1 tl tijm
2 blaadjes laurier
1,5 tl Kuzu (glutenvrij
bindmiddel)
peper, zout
parmezaan
olijfolie

Recept

Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pot op het vuur. Bak de stukken vlees aan en zorg dat ze goed aangekorst zijn. Snijd de tomaten in kleine blokjes en voeg deze na vijf minuten toe aan het vlees. Kruid stevig met peper en zout. Laat de tomaten een aantal minuten mee bakken en voeg dan het volledig flesje glutenvrij bier toe. Doe er eveneens de mosterd, de tijm, de laurier en het bouillonblokje bij. Laat een paar minuten flink koken zodat de alcohol ook kan uitkoken en zet dan het vuur lager. Laat het geheel op deze manier een uurtje pruttelen. Schep na een half uur het vlees eruit en snijd/scheur het in kleine, fijne stukjes.
Wanneer je dit gedaan hebt, mag het vlees er gewoon terug in. Tien minuten voor het uur om is, plet je de Kuzu in de kruidenstamper tot fijn poeder (Kuzu zijn kleine blokjes die je moet fijnstampen voor gebruik) en voeg je dit toe aan de saus zodat deze wat kan indikken. Kook de pasta gaar en voeg deze toe aan de saus. Rasp een hoeveelheid parmezaan naar keuze. Verdeel de overheerlijke pasta over twee borden en strooi er wat parmezaan over.

In samenwerking met As Cooked By Ginger. 

Deel dit artikel