Spring Rolls

Ingrediënten

6 rijstvellen
1 dikke wortel
1/2 klein zakje
sojascheuten
1/2 komkommer
grote handvol pindanoten
1 stuk verse zalmfilet
Optioneel: verse basilicum

Schil de wortel en snijd deze julienne. Doe hetzelfde met de komkommer, maar laat de schil er wel aan. Doe de pindanoten in de blender, zodat je grove kruimels krijgt. Snijd de verse zalm in de breedte in smalle reepjes. Neem een groot soepbord en doe er (lauw)warm water in. Neem er een keukenhanddoek bij en spreid deze uit over je werkblad. Dompel een rijstvel in het water en laat het zo’n 30 seconden erin liggen. Tegen dan zou het een slap velletje moeten zijn. Spreid het uit over je keukenhanddoek en begin te vullen. Zorg dat je langs boven en onder een goede 2 cm openlaat zodat je deze randjes nog kan omplooien. Leg in het midden een paar reepjes komkommer, wortel, sojascheuten en zalm en strooi er wat pinda’s overheen.Voeg eventueel verse basilicum toe. Plooi de boven- en onderkant dicht en rol het dan helemaal op. Het vel is vrij plakkerig, dus de rolletjes blijven relatief goed dicht. Snijd het rolletje in twee en begin dan opnieuw. Serveer met sojasaus en een tikkeltje fierheid.

In samenwerking met "As Cooked By Ginger".

Deel dit artikel