YAKITOR

Ingrediënten

  • 4 kippendijen
  • 3 bosuien
  • Zonnebloemolie om in te bakken

Marinade

  • 100 ml sojasaus
  • 100 ml mirin (Japanse kookwijn)
  • 1/2 blokje kippenbouillon
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 2 cm gember
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepel ketjap
  • 100 ml water

Bereiding
Snijd de groene uiteinden van de bosuien af. Neem de uiteinden en voeg deze samen met alle ingrediënten van de marinade in een steelpannetje. Zet ongeveer 30-45 minuten op laag vuur tot het voor de helft gereduceerd en ingekookt is. In de tussentijd leg je de houten prikkers in wat water om te voorkomen dat de prikkers verbranden.

Snijd nu de kippendijen in stukken en leg deze in de iets afgekoelde marinade. Hoe langer je de kip in de marinade laat staan, hoe lekkerder, maar 30 minuten is al voldoende. Rijg nu de gemarineerde kip op de prikkers met 2 stukjes bosui er tussen per prikker. Laat nu de Yakitori spiezen langzaam, in ongeveer 20 minuten, garen in een pan op laag vuur in een scheutje zonnebloemolie.

Deel dit artikel