HAZENPEPER CLASSIQUE

Ingrediënten (4 pers.)

4 hazenbouten (ca. 1,5 kg)
zout
versgemalen peper
150 g boter, 2 el bloem
100 g ontbijtspek, in reepjes
1 klein blikje tomatenpuree
400 ml rode wijn
1 ui, gesnipperd
1 kleine winterwortel, in kleine
stukjes
2 laurierblaadjes, 2 kruidnagel
200 g kastanjechampignons,
in plakjes
2 plakken ontbijtkoek,
verkruimeld
1 el stroop
3 el gehakte peterselie
4 sneetjes wit brood zonder
korst
1 ei, losgeklopt
4 ovenvaste schaaltjes

Recept

Bestrooi het vlees met zout en peper. Verwarm 100 gram boter in
een ruime braadpan en bak hierin de hazenbouten rondom lichtbruin.
Bestuif de bouten met bloem. Voeg het spek en tomatenpuree
toe, bak even en giet de wijn erbij. Schep de ui, wortel en
de laurierblaadjes waarin de kruidnagels gestoken zijn erdoor.
Stoof zachtjes 1,5 uur met deksel op de pan.
Schep de hazenbouten uit de pan, haal het vlees van het bot en
verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels. Doe het vlees terug
in de pan met de kastanjechampignons, ontbijtkoek en stroop.
Stoof nog zachtjes 20-30 minuten.
Verwarm de oven voor op 220°C. Bestrooi de hazenpeper met de
peterselie en schep deze in de pannetjes. Rol de sneetjes brood
met een deegroller iets uit en bestrijk de bovenkant met boter.
Leg over elk pannetje of schaaltje een sneetje brood met de beboterde
kant boven. Plak de randen met wat ei vast. Zet de potjes
hazenpeper in het midden van de oven tot het brood lichtbruin is.

Deel dit artikel