Testimonials

Wat zeggen onze klanten?

lees meer

Raf Baeten

maak kennis met Raf

lees meer

Maak kennis met wijn van de tap

Download hier onze Folder

Waar staan we?

bekijk onze beursagenda

BAETEN VINOPOLIS

Wijn is vaten tot 30% goedkoper

bereken hier

Wijn in vaten:
DE TOEKOMST VAN UW HORECAZAAK

Schenkt u ook nog huiswijn uit flessen?

Als horeca uitbater bent u voortdurend op bezig met uw zaak en hoe u uw klanten tevreden huiswaarts kan sturen. Een tevreden klant komt terug!

Als u huiswijnen aanbiedt, is het goed om even stil te staan bij de volgende vragen:

 1. Bestellen uw gasten in uw ogen te weinig huiswijn?
 2. Verliest u ook veel tijd en opslagruimte met uw wijnflessen?
 3. Giet u ook regelmatig halfvolle flessen wijn weg? 
 4. Is de kwaliteit van uw huiswijn altijd constant?
 5. Is uw koelkast vaak overbeladen met flessen?

Heeft u minstens 1 van de bovenstaande vragen met ‘Ja’ beantwoordt, neem dan even 5 minuten tijd om onderstaande te lezen of neem contact op met ons!

 

Nieuwsgierig naar onze wijnen uit vat?

Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvende afspraak met een vertegenwoordiger (klik hieronder op de link). We komen graag langs voor advies en een oplossing op maat van uw zaak.

Raf Baeten: Sales Manager

Wesley Noë: Account Manager Oost-en West-Vlaanderen 

François Xavier Botton: Account Manager Wallonie

Marco Schoemans: Account Manager Noord-Nederland  

 

Uw gasten drinken graag huiswijn, maar het moet wel van kwaliteit zijn (en blijven)

In tegenstelling tot een geopende fles, of Bag in the box wijn, blijft de wijn in onze vaten wél lang bewaard zonder dat de smaak verloren gaat. Het sulfietgehalte is bovendien lager. Dit houdt in dat je gasten van onze wijnen in vaten geen hoofdpijn krijgt. Ten slotte wordt wijn in vaten niet slecht. Voor uw zaak betekent dat pure winst. U kan geld verdienen tot op de laatste druppel van uw huiswijn. Bovendien blijft de smaak bewaard.

Wijn in vaten: de cijfers spreken voor zich

   

Uw winst in cijfers

 1. 30% goedkoper in aankoop dan flessen
 2. 0% druppelverspilling
 3. 3X minder opslagruimte nodig dan flessenlaag risico: wij investeren in uw zaak

    

Onze wijntapinstallatie in cijfers

 1. 4 soorten huiswijn per tapinstallatie
 2. geen investering voor u, de installatie is in bruikleen
 3. geen kosten voor de installatie

   

Uw winst in tijd / personeelskosten

15 minuten / dag = 75 uur per jaar

   

    

Onze wijnvaten in cijfers

 1. 1.000.000 liter wijn in vaten / jaar = 2,6 miljoen flessen = 18.500.000 glazen wijn
 2. > 1.200 horecazaken genieten al van deze voordelen
 3. 18 topwijnen om te schenken

   

Winst voor u en het milieu in cijfers

 1. 0,07 €/ liter besparing op ecotaks
 2. 25 € besparing per maand op glascontainer = 300 € / jaar
 3. 2,6 miljoen flessen / jaar die niet getransporteerd, ontkurkt, opgeslagen, gerecycleerd moeten worden 

   

Onze familiezaak in cijfers

 1. derde generatie familiebedrijf
 2. 27 experts die voor u klaar staan

 

 download onze brochure wijn in vaten

 

Hoe werkt het?  

Bij het tappen van onze wijn wordt gebruik gemaakt van stikstof (N2). Deze doet dienst als drijfgas, maar biedt meteen ook  bescherming tegen oxidatie. Stikstof is inert en mengt zich zo niet met vloeistof. In principe is een wijnvat, al dan niet aangesloten, onbeperkt houdbaar. Dat kan omdat de lege ton steeds gesteriliseerd wordt voor de afvulling en de wijn beschermd wordt door de stikstof.

Er is geen tapverlies. Iedere liter wijn kan verbruikt worden. Aantappen is ook niet nodig omdat er geen schuimvorming is. Dat maakt dat ook de laatste glazen in een vat perfect verkoopbaar zijn.

Bovendien vragen de leidingen maar een minimum aan onderhoud. Wel moet u ervoor zorgen dat de leidingen ten allen tijde gevuld zijn met wijn. Zo kan u wanneer een wijnvat leeg is meteen een nieuw aankoppelen.

De wijn is het hele jaar door smaakvast en kan op de gewenste temperatuur (koud of kamertemperatuur) geserveerd worden. Leidingen spoelen is alleen nodig na lange periode van stilstand of wanneer zich steenzuurkristallen gevormd hebben.

Ook na afsluiting van het contract en levering van de wijn blijven wij je zaak ondersteunen. Dit doen we via merchandising om uw verkoop optimaal te ondersteunen. Bovendien neemt het tappen niet meer tijd in beslag dan het ontkurken van flessen. Wijn in flessen of karaffen is een economische en werkbesparende oplossing voor all-in formules. Ook mogelijk is het gebruik van gezeefdrukte flessen.

Het wijntapsysteem  

Bij Baeten Vinopolis zijn wij dag en nacht bezig met ons product. De wijnen die wij leveren voldoen daardoor stuk voor stuk aan de hoogste kwaliteitsvereisten en worden allemaal direct bij de wijnboer aangekocht.

Door het tappen van onze wijnen krijgt uw zaak een extra boost wat betreft het assortiment wijnen. Bovendien werkt u efficiënter, prijsbewuster én milieuvriendelijker.


De tapinstallatie wordt geplaatst na afsluiting van het contract.

Deze installatie krijgt u gratis ter beschikking in bruikleen.


Om ervoor te zorgen dat uw tapsysteem zonder problemen blijft functioneren, bieden wij ook een onderhoudscontract aan. Op die manier kan u steeds beroep doen op onze onderhoudstechniekers en heeft u een directe lijn om mogelijke problemen te verhelpen. Dit onderhoudscontract wordt afgesloten bij het plaatsen van de eerste bestelling.

Voordelen  

LAGER SULFIETGEHALTE

Sulfiet is een antioxidant dat noodzakelijk is voor de bewaring van levende wijn en is bij hoge concentratie verantwoordelijk voor hardnekkige hoofdpijn. Aangezien de vaten gesteriliseerd worden en onder stikstof getapt worden, moet de producent zijn wijn minder sulfiteren.

MINDER VERLIES EN AFVAL

Gedaan met die geopende halfvolle flessen voor de spoelbak. Weg afvalberg, dus kosten- en werktijdbesparing. Kostprijs is 30% tot 50% lager. Onze literprijs is meestal lager dan de meeste 0,75 liter prijzen.

GEMAKKELIJKE BEDIENING

Groot comfort voor de barbediende omdat je van zes handelingen overschakelt naar een enkele. Ook bij zelfbediening en geautomatiseerde tapsystemen bieden de vaten een oplossing.

RUIMTEBESPAREND

Een vat heeft de vloerplaats van 9 flessen maar bevat 27 flessen. Geen overladen koelkasten meer. Zelfs tijdens grote  evenementen steeds wijn met de perfecte temperatuur.

UW INVESTERING: NIKS

Wij investeren in uw zaak wanneer u 50 liter wijn per week afneemt. Zo begint uw winstmeter te lopen op het moment dat u ervoor kiest met ons in zee te gaan. Een superbezuiniging zonder investering.

GEEN KURK

Nooit meer kurksmaak of kurkbrokjes in de wijn. Geen ergernis over de kurkentrekker of harde stoppen. SMAAKVAST
De wijn blijft smaakvast en dus onbeperkt bruikbaar voor verkoop. Dit in tegenstelling tot Bag in Box, met zijn korte bewaartijd.

AANKOOP NAAR BEHOEFTE

U hoeft zich geen zorgen te maken om de aankoop van megavolumes want wij leveren al naargelang uw wekelijkse of tweewekelijkse behoefte.

WIJ INSTALLEREN

De installatie gebeurt door onze installateurs en wordt gratis in bruikleen ter beschikking gesteld.

vullen & leveren  

Onze wijnen worden rechtstreeks aangekocht bij onze wijnboeren. Wekelijks worden deze wijnen geleverd in een vrachtwagen van 260 hectoliter, dit resulteert in zo’n 1,2 miljoen liter per jaar.

De wijn die binnenkomt wordt onmiddellijk geconditioneerd in vaten, met een rotatie van 3 maanden. Hierdoor is de wijn steeds zeer vers. Na aankomst wordt de wijn grondig gecontroleerd op kwaliteit. Tijdens deze kwaliteitscontrole wordt het koolzuur- en sulfietgehalte gecorrigeerd naar het gewenste niveau. Dit gebeurt aan de hand van chemische- en smaakanalyse. Na goedkeuring is de wijn klaar voor verkoop. De vaten worden dagelijks gevuld op onze automatische afvullijn. Deze afvullijn bestaat uit een rolband waarop de vaten geplaatst worden en een tank met wijn, waaraan een pomp en 2 filters gekoppeld zijn. De afvullijn vult 1 vat per minuut, wat resulteert in zo’n 400 vaten per dag.

Het afvulprocedé gebeurt als volgt: De vaten worden op de rolband geplaatst en worden in een eerste fase leeg gedrukt,  gespoeld en langs de buitenkant gewassen. Na deze voorspoeling worden de vaten aan de binnenkant met zeep en zuur gespoeld. Vervolgens worden de vaten nogmaals met heet water en stoom gespoeld en gesteriliseerd. Dit om er zeker van te zijn dat er geen resten meer aanwezig zijn en de vaten volledig gereinigd en gesteriliseerd zijn.

In laatste instantie worden de vaten terug afgekoeld met CO2 zodat de wijn niet op hoge temperatuur in de vaten wordt gepompt. Tot slot worden de vaten gevuld met wijn en zijn ze klaar voor transport. De vaten zijn roestvrij en gebruiken dezelfde stijgbuis als een biervat. De buitenwand is bekleed met rubber om temperatuur op te vangen en om het vat te beschermen.

Na het afvullen worden de vaten ingeladen in onze vrachtwagens en naar uw zaak gebracht. Daar laden wij de wijn ook uit en plaatsten de vaten op de gewenste plaats. Alles gebeurt met eigen personeel en eigen materiaal om zo een hoge kwaliteit en service te kunnen garanderen.

Historiek  

1935: Winkel in voedingswaren in Maaseik

Bakker Charel Vanwijck opent om¬streeks 1935 voor zijn dochter Mia een winkel in voedingswaren te Maaseik. Na haar huwelijk met Joseph Baeten wordt de zaak verder uitgebouwd. De handel wordt uitgebreid naar kaas, vleeswaren, wijn en likeuren voor klein- en groothandel.

1970: groothandel met voeding en topwijnen uit heel Europa

In 1970 stapt Jos Baeten in de zaak. In 1978 neemt hij het bedrijf over. De activiteiten worden uitgebreid naar volledige groothandel in voeding, non-food en wijn voor de bakkerij-en slagerijsector, gemeenschapskeuken en horeca. De wijnmarkt kent een explosieve groei in de jaren ‘80. Hierop inspelend, begint Jos Baeten zich meer toe te leggen op handel in wijnen uit Frankrijk, Spanje, Italië en Duitsland.

1985: wijn in vaten met bijhorende tapinstallatie

Vanaf 1985 begint Baeten Vinopolis met het aanbieden van wijn in vaten, met bijhorende tapinstallatie. De tapinstallatie wordt zelf geplaatst bij de klant. Initieel worden er enkel wijnen uit Italië aan-geboden, later komen daar wijnen uit Frankrijk en Duitsland bij. De selectie ge¬beurt steeds zorgvuldig en in goed over¬leg met de wijnboeren.

2007: eigen afvullijn resulteert in flexibiliteit en kwaliteit

Het afvullen wordt in die periode verzorgd door Brouwerij Achouffe in de Ardennen. Wanneer Achouffe 2 jaar later wordt overgenomen door Duvel, wordt er besloten de wijnvaten zelf af te vullen op een automatische, steriele lijn. Deze afvullijn wordt in 2007 geïnstalleerd en zorgt voor meer flexibiliteit en een betere kwaliteit van de wijn in de vaten. Baeten Vinopolis is momenteel aanwezig op de Nederlandse, Belgische, Duitse en Britse markt. In het totaal is dit goed voor zo’n 1000 tapinstallaties. Vanaf 2011 staan Michèle en Raf Baeten aan het roer van het bedrijf.

2014: focus op kwaliteitsvolle wijnen

In 2014 wordt besloten de voeding af te stoten en volledig voor de wijn te gaan. Met deze nieuwe richting worden ook een gloednieuwe winkel en webshop geopend, waardoor vanaf dan ook particulieren bij Baeten Vinopolis wijn kunnen aankopen.

In de Vinostore kan je terecht voor een echte wijnbeleving met advies op maat. Aangezien er steeds 20 open flessen wijn beschikbaar zijn, valt er altijd wel iets te proeven.

Het assortiment strekt zich uit van heerlijke wijnen aan competitieve prijzen, tot een reeks zorgvuldig geselecteerde toppers uit Frankrijk, Italië en Spanje.

title

Domaine Preignes le Vieux

Het domein Preignes le Vieux is gelegen op een historische site waar we overblijfselen van een oude Romeinse villa en een middeleeuwse bouwstijl aantreffen.

De wijnen zijn geïnspireerd op dit rijke culturele verleden en de droge streek. Je vindt er frisse en lichte witte wijn, geweldige rosé wijnen en enkele rode wijnen met persoonlijkheid en een duidelijk onderscheidende charme.

Sinds 1905 woont de Vic familie op het domein, dat bestaat uit 230 hectaren die rondom het kasteel liggen.

De wijngaard bestaat voor 80% uit rode druiven, hoewel het percentage witte druiven steeds toeneemt.

De wijngaard beschikt over een goed evenwicht tussen jonge en oude wijnstokken, met een gemiddelde leeftijd van 25 jaar. Dit resulteert in 14 soorten druiven: Grenache, Syrah, Mourvèdre, Cinsault, Alicante, Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon en Petit Verdot voor de rode wijn. Chardonnay, Viognier, Vermentino, Muscat en Sauvignon Blanc voor de witte wijn.
Sinds het begin van de jaren 90 staan Jérôme en Aurélie Vic aan het hoofd van het familiebedrijf. Ze zijn vastberaden om de inspanningen van de voorgaande generaties verder te zetten, met als doel de continue verbetering van de kwaliteit van de druiven om zo een top wijn te produceren.

Bekijk wijnen in fles van dit domein

Les Costieres de Pomerols

Cave de Pomerols | Hugues de Beauvignac werd opgericht in 1932. Het domein bevindt zich op de zonnige heuvelzijdes in de kustregio genaamd “Costières”, gesitueerd tussen de Garrigue en de Etang de Thau. Zo profiteert de wijngaard van een gematigd Middellandse zee klimaat.

De bodem van het domein bestaat voornamelijk uit klei en kalksteen en is zo perfect voor een wijnproductie van hoge kwaliteit.

Op dit moment beslaat de wijngaard 1750 hectaren waarvan er, na de fusie tussen Cave de Castelnau de Guers in 2003 en de Cave de Mèze in 2007, 400 geclassificeerd staan als AOC Picpoul de Pinet.
Zo’n 350 wijnboeren met ervaring en kennis werken momenteel op de wijngaard. Jaarlijks wordt er zo gemiddeld 120 000 hectoliter wijn geproduceerd (57% wit, 21% rosé en 22% rood). De druif variaties bestaan uit Picpoul de Pinet, Chardonnay, Viognier, Sauvignon Blanc en Terret voor de witte variëteit. Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah Grenache, Cinsault en Cargnan voor de rode en rosé.

Bekijk wijnen in fles van dit domein

title
title

Monvin

Sinds 1881 is de Serena familie aanwezig in de wijnregio van Treviso. Al 5 generaties wordt de passie van het wijn maken hier van vader op zoon doorgegeven.


In 1968 verliet Armando Serena, huidig voorzitter van Monvin, het familiebedrijf voor een nieuw avontuur. Hij kocht een stuk grond in Venegazzu en bouwde er een nieuwe wijngaard die door de jaren heen de standaard werd voor Italiaanse wijnen.

Monvin onderscheidt zich door zijn unieke stijl, een mix van innovatie en dynamiek, met respect voor traditie en aandacht voor details.


De familie leeft en werkt in de “Zuitere”, een historisch en cultureel rijke streek in de Veneto streek. De wijngaard strekt zich uit over de Veneto regio en bevindt zicht voornamelijk in de Montello streek.
De Serena familie werkt er met veel passie en selecteert zorgvuldig elke druif die er geoogst wordt om zo een authentiek en kwaliteitsvol product te kunnen afleveren.

Bekijk wijnen in fles van dit domein

De wijnen van Baeten Vinopolis. Gewoon TOP.

 

Restaurant La Stalla Oostende

“Goede, snelle en correcte service !”

 

Orchidee Thai Knokke

Gerben Groenendijk, eigenaar

 

"Goede service"

"Fijne, goede adviezen van de vertegenwoordiger"

Tapsysteem werkt perfect! 

Plein 7 Woerden

Wij zijn als bedrijf in Maaseik terecht gekomen bij Baeten Vinopolis omdat we graag werken met locale bedrijven. Onze verwachting qua service en levering lag dan ook zeer hoog!!!

Deze verwachtingen zijn dan ook perfect ingevuld. Zeer snelle en correcte levering. Steeds met een glimlach staan deze mensen voor jou en je bedrijf klaar en is hun zeer uitgebreide wijnkennis een must voor goede tips en advies. Is het voor een opstart van je nieuwe zaak of een overweging naar een andere leverancier voor je wijnen dan zou ik zeker contact opnemen met deze zeer bekwame mensen.

Hotel Van Eyck - Maaseik

‘Goede en snelle service. Heel gebruiksvriendelijk tapsysteem: je hoeft niet constant de flessen wijn aan te vullen en de wijn is altijd op de juiste temperatuur.’

Coupe de Nice - Simon Neirinck

Ronde van Vlaanderen

 Voor onze bedrijven Lares en Waowdeals is de Ronde van Vlaanderen de hoogmis van het jaar. Dit is een gezellig samenzijn met onze beste klanten, sponsors en belangrijkste leveranciers om samen te supporteren voor onze rensters die deze zware wedstrijd willen winnen. Alles moet dus tot in de puntjes worden verzorgd, niet alleen het sportieve maar evengoed het extrasportieve: locatie en catering. Dit jaar hebben wij ons hierin laten bijstaan door dhr. Wesley Noë. Dit is een schot in de roos geweest: lekker eten en prachtige wijnen, aangeleverd door Baeten Vinopolis. En als de topsommelier dan nog een woordje uitleg geeft bij het schenken en degusteren worden de puntjes op de i gezet. Bedankt Wesley en Baeten Vinopolis, we zien jullie op onze volgende evenementen zeker terug.

Jan Harboort

CEO Lares en Waowdeals

Jan Harboort - Ronde van Vlaanderen

"Vanaf mijn eerste contact met Baeten Vinopolis, dat moet rond de eeuwwisseling geweest zijn op hun stand op de delicatessenbeurs Tavola te Kortrijk, was ik gecharmeerd door de vriendelijkheid en gefascineerd door de professionaliteit van Raf Baeten.   Op wat hij me aanbood twijfelde ik geen minuut : Wijn op Vaten.  Geen gesleur meer met flessen, geen ruimte meer op te offeren in de flessenkoeling, geen afval meer weg te brengen naar het containerpark.  Wijn per glas of karaf, van goede kwaliteit, mooi gekoeld en vliegensvlug geserveerd.  Het systeem heeft me in al die jaren veel geld bespaard en een mooie winst opgeleverd.”  (Ivan Desender, Bikers Loft Groenedijk, Oudenburg)

Bikers Loft Groenedijk - Oudenburg

“Een goede, snelle, correcte en  vriendelijke service zoals het moet zijn.

De tapinstallatie voor de wijnen werkt zeer goed”.

Ferry Damen - Hotel Cosmopolite Nieuwpoort

Samen met Baeten Vinopolis hebben wij na een gezellige degustatie een selectie van wijnen kunnen maken die perfect is afgestemd op onze kaart. Via het unieke wine on tap-systeem kunnen we bovendien een vlotte service naar onze klanten garanderen. Daar bovenop komt dan nog de uitstekende bijstand, zowel technisch als adviserend.

Dit alles zorgt voor een uitstekend partnership.

Tanguy Devriese - Brasserie Van Bunnen - Knokke-Heist

Oprechte, hartelijke dank voor het sturen van het lekbladje voor uw wijntapinstallatie. 

Wij zijn zo gelukkig, dat u ons met genoegen als refentiekader mag gebruiken in benadering naar potentiele klanten, alswel in mailings. 

Door de klantvriendelijke werkwijze van Baeten heeft u ons nog meer enthousiast gemaakt voor uw product. 

Brasserie Rijk der Vitaminen - Alex van der Harst

Als je een verzorgde receptie plant voor je vrienden, familie of personeel of je plant een feest, dan kun je in elk geval bij Baeten Vinopolis terecht. Zij bieden een verzorgd aanbod op maat: ruime keuze uit lekkere wijnen,  Cava, Champagne,…

De heer Wesley Noë biedt u een uitstekende service: goede communicatie, vlot organisatie en altijd met een vriendelijke lach. Een echte aanrader!

Kris Koelman, directeur basisschool Sint-Lodewijkscollege, Christus-Koning Brugge

Weer een prachtige receptie gehad naar aanleiding van de Dag van de Leerkracht. Net geen tweehonderd leerkrachten voorzien van lekkere en goed gekoelde dranken, het is geen sinecure. Proficiat Baeten Vinopolis. Het is jullie andermaal gelukt. Tot volgend jaar!

 

 

Dries De Rycke, Directeur Sint-Lodewijkscollege

Baeten Vinopolis hebben wij leren kennen op de horeca expo en is een dynamisch en eigentijds bedrijf die garant staat voor een goede prijs/kwaliteit, ruim assortiment en een goede marketing met toffe gadgets voor het lanceren van nieuwe producten !
De wijn op vat is superhandig en brengt ook minder glasafval met zich mee dus goed voor ons milieu ! Een gepersonaliseerde wijnkaart op maat van de klant is een blikvanger. Kortom een bedrijf die meedenkt en luistert naar de noden van zijn klanten.
We zijn zeer tevreden met deze samenwerking en over de correcte uitleg met de daarbij horende proevertjes die Wesley ons telkens verschaft.
Dus kortom ... een echte aanrader
 

Francis & Louisa , Biljart Palace Ingelmunster

Werken met Baeten Vinopolis is echt top ! Het tapsysteem is echt schitterend werken, geen gesleur meer met lege flessen…. De maandag wordt onze bestelling doorgegeven, en reeds de dinsdag wordt er geleverd… Van een goeie service gesproken !

We hebben samen een prachtige actie opgezet naar de eindejaarsdagen toe, samen met onze vertegenwoordiger Wesley. Een echte aanrader !

Koen & Mieke

De Koornbloem - Roeselare

Wij serveren zowel de verschillende heerlijke wijnen als ook de prosecco van baeten vinopolis aan onze klanten

Het tapsysteem werkt niet alleen efficient , het geeft ook een leuke touch aan het café.

Ook de schitterende service maakt dat wij onze klanten kunnen tevreden stellen .

Absoluut een aanrader naar collega’s toe .

 

Eddy De Cock - Cafe 'T Zand

“Voor onze ecologische evenementen waren wij op zoek naar lekkere wijnen die op een efficiënte en ecologische manier geschonken konden worden.

Dit vonden we in het tapsysteem van Baeten Vinopolis waar we kwaliteitswijnen vlot en zonder afval kunnen serveren. Daarnaast sparen we ook de huur van een koelkast uit voor de wijnen en krijgen we zelf een hele goeie service.”

 

Sofie Remmery - Sisters @ Work

Thomas, complimenten voor de fijne avond die naast jullie mooie assortiment en bedrijf te danken was aan jouw enthousiasme!

Pascal Meijer - Wijnclub Mergelland

Zalige, frisse zomerse wijnen @Anemos Beachclub.

Special thanks to Baeten Vinopolis! 

Stephanie