Schelvis met een korstje van hennepzaad

Ingrediënten

2 visfilets, ik nam
schelvishaasje
hennepzaad
glutenvrije bloem
1 ei
10 patatjes
3 wortelen
enkele stengels lente-ui
peper, zout
boter

Schil de patatjes en de wortelen en kook ze gaar. Neem ondertussen drie borden. Doe in één een hoopje glutenvrije bloem, klop in het ander het ei los en doe in het laatste een hoopje hennepzaad. Bedek de vis eerst volledig met bloem, rol de filet daarna door het ei en als laatste bedek je de vis volledig met hennepzaad. Dit doe je met beide filets.
Giet je aardappelen en wortelen af en plet tot een puree. Voeg een klontje boter en peper en zout toe en meng nog eens goed. Bak de vis aan in een flinke klont boter. Korst aan op hoog vuur en laat enkele minuten verder garen op laag vuur. Probeer te vermijden dat je je vis vaak moet draaien. Laat voldoende lang aan één kant bakken en draai de vis dan één keer om.
Schep een aantal lepels puree in het midden van je bord en leg daar de vis op. Werk af met enkele schijfjes lente-ui.

In samenwerking met As Cooked By Ginger.

Deel dit artikel