Brecht Vanhoef
Vinostore & webstore

Brecht Vanhoef Brecht Vanhoef
Naam: Brecht Vanhoef
Functie: Vinostore & webstore

24/7 wijnliefhebber

Bij 1 september denk je waarschijnlijk spontaan aan de start van het nieuwe schooljaar. Voor Brecht zal vanaf 2017 dit de dag zijn waarop hij van zijn hobby bijna zijn beroep kon maken. En dat in de buurt waar hij opgegroeid is. Een droom voor velen, de realiteit voor Brecht.

 

Wie druiven plant... zal wijn oogsten

In 2013 plantte Brecht twee hobby-wijngaards aan in Kinrooi en Geistingen (Belgisch Limburg). Samen goed voor meer dan 700 stokken pinot blanc en pinot gris. Zijn eerste oogst is gepland voor volgend jaar.

Het spreekt voor zich dat hij reikhalzend uitkijkt om deze om te toveren in een zalige frisse witte wijn. Omringd door ons team van wijnspecialisten bevindt Brecht zich in goed gezelschap.

 

Wie wijn wil maken… moet veel proeven

Kritische wijnproevers en 3 generaties vakkennis binnen handbereik. Misschien worden zijn Limburgse wijnen wel ooit in ons aanbod topwijnen opgenomen.

Maar voor het zover is, houdt Brecht het voorlopig bij proeven van anderen hun wijnen.

Ook in zijn vrije tijd slaat hij deze kans niet af. Lekker tafelen met een gepast glaasje wijn erbij. Of samen met zijn vriendin Valerie, vrienden en familie op een zondag aperitieven in zijn eigen wijngaard. Het wijnleven tikt de klok rond.

Brecht Vanhoef