Gerookte heilbot met gemarineerde courgette en witloof

Ingrediënten


200 g gerookte heilbot
1 courgette
2 witloofstronken
handvol hazelnoten
1/2 citroen
hazelnootolie
olijfolie
currypoeder,
paprikapoeder,
gemberpoeder,
chilivlokken, peper, zout

Draai de courgette door de spiraalsnijder en doe de slierten in een grote mengkom. Snijd de bittere kern uit de witloofstronken en snijd de rest in julienne. Voeg toe aan de courgettenoedels. Voeg vervolgens hazelnootolie, het sap van 1/2 citroen, een beetje chilivlokken, peper en zout toe. Meng goed en zet apart zodat de marinade wat kan intrekken. Verhit vervolgens een pan op het vuur en doe er een scheutje olijfolie bij. Voeg daarbij telkens 1/2 tl curry-, gember- en paprikapoeder. Laat de kruiden even meestoven en voeg dan een grote handvol hazelnoten toe. Laat een paar minuten bakken.
Neem 2 mooie borden en dresseer daarop de heilbot. Verdeel er de courgettewitloofmengeling over en werk af met noten. Geef nog een flinke draai aan de pepermolen en je gezonde maaltijd is klaar! 

In samenwerking met "As Cooked By Ginger".

Deel dit artikel