Een rijk verleden - met toekomst

1935

Winkel in voedingswaren

Bakker Charel Vanwijck opent in 1935 voor zijn dochter Mia een winkel in voedingswaren te Maaseik. Mia en haar man Joseph Baeten bouwen de zaak verder uit met kaas, vleeswaren, wijn en likeuren. 

1970

Groothandel met voeding & topwijnen uit Europa

In 1970 stapt Jos Baeten in de zaak en neemt in 1978 het bedrijf over. De activiteiten worden uitgebreid naar
volledige groothandel in voeding, non-food en wijn voor de bakkerij- en slagerijsector, gemeenschapskeuken en horeca. Sinds de groei van de wijnmarkt in de jaren ‘80 legt Jos Baeten zich meer toe op wijn.

1985

Wijn in vaten met tapinstallatie

In 1985 begint Baeten Vinopolis met het aanbieden van wijn in vaten, met zelfgeplaatste tapinstallatie. Initieel worden er enkel wijnen uit Italië aangeboden, later komen daar wijnen uit Frankrijk en Duitsland bij. De selectie gebeurt steeds zorgvuldig en in goed overleg met de wijnboeren. 

   

2007

Eigen Afvullijn zorgt voor flexibiliteit en kwaliteit

Het afvullen wordt in die periode verzorgd door Brouwerij Achouffe (Ardennen). Wanneer Achouffe 2 jaar later wordt overgenomen door Duvel, worden de wijnvaten zelf afgevuld op een automatische, steriele lijn. Deze afvullijn wordt in 2007 geïnstalleerd en zorgt voor meer flexibiliteit en een betere kwaliteit van de wijn in de vaten. 

2008

1000 tapinstallaties

Baeten Vinopolis is momenteel aanwezig op de Nederlandse, Belgische, Duitse en Britse markt. In het totaal is dit goed voor zo’n 1000 tapinstallaties. 

2011

3e Generatie

Vanaf 2011 staan Michèle en Raf Baeten aan het roer van het bedrijf. 

2014

Focus op kwaliteitsvolle wijnen

In 2014 wordt besloten de voeding af te stoten en volledig voor de wijn te gaan. Met deze nieuwe richting worden ook een gloednieuwe winkel en webshop geopend, waardoor vanaf dan ook particulieren bij Baeten Vinopolis wijn kunnen aankopen. 

   

Opening Wijnwinkel: dé Vinostore

In de Vinostore kan je terecht voor een echte wijnbeleving met service en advies op maat. Aangezien er steeds 20 open flessen wijn beschikbaar zijn, valt er altijd wel iets te proeven. 

2015

Assortiment

Het assortiment strekt zich nu uit van heerlijke wijnen aan competitieve prijzen, tot een reeks zorgvuldig geselecteerde toppers uit Frankrijk, Italië, Portugal en Spanje. Wijn in vaten komt uit Italië en Frankrijk. 

2016

Baeten Vinopolis in cijfers

Anno 2016 is Baeten Vinopolis een gevestigde waarde in België en Nederland. Er wordt vandaag de dag maar liefst 1,2 miljoen liter wijn in vaten verkocht, hebben 50 000 vaten in omloop en steeds 8000 gevulde vaten op stock. 

2017

Baeten Vinopolis blijft groeien

Van onze wijnen in flessen worden er jaarlijks 250 000 verkocht en zijn er steeds 100 000 flessen aanwezig in stock. Een nieuwe website zorgt ervoor dat nu alle wijnen (350) online kunnen worden gekocht. Ook via sociale media houden we je op de hoogte van diverse evenementen & degustaties. Het Baeten-team bestaat uit een super hecht, sterk team van 26 medewerkers, die dit alles mogelijk maken/hebben gemaakt.