Rode curry met kip en paprika

Ingrediënten


2 kipfilets
3 el maïzena
2 el rode currypasta
1 teen look
2 stengels pijpajuin
1 rode paprika
1/2 groene paprika
2 wortels
arachideolie
2 el gemberpoeder
1 tl currypoeder
1/2 tl chilipoeder
1 tl peterselie
1 tl kippenkruiden
peper, zout
200 ml kippenbouillon
150 ml kokosmelk

Recept

Snijd de kip in blokjes en doe in een kom. Voeg er de maïzena en de kippenkruiden aan toe en meng. Bak de blokjes aan in een goede scheut arachideolie. Zorg dat de blokjes aangekorst zijn en voeg dan de groentjes toe, dus de pijpajuin, look, paprika en wortel. Laat een paar minuten aanstoven en voeg alle kruiden toe. Meng goed en voeg na
een paar minuten de currypasta toe, gevolgd door de bouillon. Breng aan de kook en voeg de kokosmelk toe. Laat ongeveer een uurtje pruttelen op een laag vuur. Serveer met wilde of volkoren rijst.

In samenwerking met As Cooked By Ginger.

Deel dit artikel