Spaghetti met scampi en dille

Ingrediënten

200-250g spaghetti
20 scampi’s
250 ml light room, je
kan ook volle nemen,
light heeft meer
kans op schiften
1 sjalot
vleesbouillonblokje
witte wijn
verse dille
verse peterselie
peper en zout
olijfolie

Recept

Pel en ontdarm de scampi’s. Snijd ze in kleine stukjes (elke scampi in drie). Snijd de sjalot fijn. Begin de pasta te koken zoals aangewezen op het pakje. De saus is vrij snel klaar dus het is aan te raden al van voor je begint te koken het water voor de pasta op te zetten. Stoof de ajuin aan in een goede scheut olijfolie. Wanneer de ui glazig wordt, doe je de stukjes scampi erbij. Kruid stevig met peper en zout. Wanneer de scampi’s bijna gaar zijn, haal je ze eruit. Er mag wat ui achterblijven in de pan, maar het is zeker niet erg als je veel ui mee uit de pan haalt. Giet een flinke scheut witte wijn in de pan. Het mag een goed bodempje zijn. Voeg het vleesbouillonblokje toe. Ik weet dat dat heel raar klinkt, maar that is how we roll. Een mens moet niet altijd de regeltjes volgen, hé. Maar bon, laat de alcohol eruit koken. Wanneer het niet meer zuur ruikt, is het ok. Voeg nu het flesje room toe en zet het vuur een beetje lager. Snijd de dille en de peterselie fijn. Hoeveelheid naar keuze. Ik doe er goed veel kruiden in, maar denk eraan dat dille een specifieke smaak heeft, dus proef er eerst van. Kruid met peper en zout. Giet de pasta af. Voeg de scampi’s toe aan de saus. Roer de saus goed om en dresseer de borden.

In samenwerking met As Cooked By Ginger.

Deel dit artikel